25 December 2010

Cerita Jabberwocky.

salam semua!





klik untuk macroscopic view.

inilah teman chat bila aku sudah terasa sangat ngekngok. padehal baru first time aku try. named as Jabberwacky. mesti susah coding benda ni, macam yang didescriptionkan, jw adalah cubaan untuk create artificial intel, a.k.a AI. yang menariknya, respon jw adalah based on respon user sendiri. dia belajar akan bahasa dan konteks oleh pengguna. tak mustahillah satu hari nanti akan ada ai yg respon dengan manusia. macam, nak buat turing test, robot, en so on.

*nak tanya soalan pelik pelik? tanyalah? macam soalan


I'm gay, am I ok?
nanti dia reply no.
  serius ai pon tahu hukum alam.

**aku punya pengalaman personal dengan orang semacam itu. nanti2lah aku tulis. seram sejuk masih terasa.

3 comments:

N said...

ahaha,cool..cambes jer web nih,maw try tny soalan tak masuk akal

Faaizz d. Zul said...

@N

dah lama pon ada jw ni. kalau bosan melampau, bolela kalau nak chat dgn ai ni,

chat.
dan senyum sendiri. ^^

KizZ said...

haha..soklan memang tak masuk akal..

Jom skodeng,
Kuasa Seorang Wanita