31 October 2011

glamer sekejap bersama The Torch

salam alayk' and greetings.
muka surat pertama bahagian sukan - IIUM Mustangs


ya, iya, aku tekap surat kabar The Torch tu ke pengimbas, imbas, dan kemudian muat naik. tak payah buat muka pelik, ini gambar dari akhbar. jangan ragu.

chillax

ok, sekarang sila senyum.

gambar diatas ialah  hasil dari imbasan menggunakan pengimbas Epson Stylus TX milik rakan sebilik aku. kalau tak faham apa maksud imbasan sila ke Google translate. ia dah jadi rakan penterjemah terbaik aku di alam maya.

untuk pengetahuan dunia, UIAM telah menerbitkan akhbar rasmi peringkat kampus dengan kerjasama otai akhbar Malaysia, kumpulan penerbitan Berita Selat Kali Tekan News Straits Times Press (NSTP) bermula semester ini. sebulan sekali. setakat ni dah dua kali terbitan.

komen aku dalam 3 perkataan - eksklusif, eksklusif, dan eksklusif.

oh ya, nak tahu kenapa muka surat pertama seksyen sukan yang aku kongsikan?

nampak gambar abang tanpa lengan kiri tu pegang basikal? jangan main-main, kurang anggota pon hebat. belum tentu boleh menang kalau rentap bersama.

nampak gambar gadis tersengih pegang medal berbaju kuning? ini dia satu-satunya peserta dari UIAM yang dapat hadiah. tempat kedua beb. hebat

nampak gambar tayar-tayar basikal yang disusun rapi tu? ini menunjukkan tahap disiplin para peserta yang tidak meletakkan basikal bersepah-sepah seperti kanak-kanak yang teruja bermain sungai setelah ponteng sekolah agama.

gambar ni takde simbolik sangat pon, rasanya editor bermain ilusi optik dengan pembaca. sainsnya ialah meletakkan lebih banyak gambar boleh cukupkan ruang yang kosong akibat kekurangan idea untuk menulis lebih panjang disebabkan tak temubual lebih ramai peserta. opps!

bergurau ok. takpun, cuba bergurau.



oh ya, yang paling utama pastilah gambar yang paling besar menunjukkan para peserta yang bermula dengan penuh semangat kesukanan yang berkobar-kobar sebelum pancit di kilometer-kilometer hadapan.






perasan kan budak berkaca mata berjersi Kelantan berstokin oren?


itu aku.


seriusli, menang gaya.


terima kasih The Torch.



*pengumuman dari pihak The Torch -

We have saved 300 copies of issue 2 for those who missed it in Gombak! Available tomorrow (31st October 2011) at the business center (the area in front of Double A photocopy center) from 1pm-2pm. Get your copy before it's too late! ;)

siapa tak dapat lagi? sila ke Business Center esok.

pengumuman dia siap ada smiley lagi. peh!

mesti admin facebook mereka ni orang yang ceria.


sekian.

7 comments:

Penjiwa Jalanan said...

untungla XD

Faaizz d. Zul said...

pertama kali.

ahaks.

puteri cahaya said...

likeee

khairunnisa ♥ said...

eh, orang tu kat bahagian depan la XD

Faaizz d. Zul said...

@kak yun
bila presiden MRC ameenah nak keluar news ni? =)

@khairunnisa
eh, mana kenal?

he, he.

menang gaya memang power.

puteri cahaya said...

@budak kecik: president asiah -_____-

Faaizz d. Zul said...

@kakyun
aiseh, silap eh, lupa2. itulah, xde offer nk collabor8 pon.

XD