11 April 2012

ini apa ya?

salam alayk'

klik pada gambar untuk tumbesaran makro

Masa mula-mula aku ambil keputusan untuk merekabentukakhirkan tshirt ni, aku tak pernah fikir apa tamsilan pertama yang datang dalam fikiran mereka yang melihat, tentang corak pada bahagian depan tshirt.

Mereka tenung, tenung, dan tenung. Kemudian kerut dahi.

kumpulan blok apa ni?

design abstrak apa ni?

tapi kenapa rasa macam biasa nampak?

tanda soal diacu bertubi-tubi.

sampai ada kawan tu sangka aku berteka-teki dengan dia. puas dia mencari simbolik kesyaitanan yang ada pada design ni. Masonic, Illuminati, Sion dan segala macam teori konspirasi yang berkaitan.

dan bila dia give up, aku tunjuk pada salah satu blok hitam pada design.



"Sekarang ni, kita ada kat sini... sini kafe..."



Dia tepuk dahi. Aku senyum rapi.
Baru dia tahu sumber design dari sini.



________

kau suka label semua yang nampak aneh itu masonic kan. bagi ruang kejumudan mengewap hilang dari kepala boleh?
aku tak rugi apa-apa. tapi kau, yang terperangkap dalam judgement kau sendiri.




4 comments:

ghost writer said...

boleh tahan gak kau buat pelan ek.. tapi nih lebih mengelirukan. :)

satu berapa nih?

Faaizz d. Zul said...

penulis hantu;

aku cuma edit sikit je. sumber asal dari yahoo map jgk.

satu RM15

PENCONTENG said...

tak pasal-pasal dicap agen illuminati.
kikiki.
----
sakit rasanya bila dihukum oleh penghukum tak bertauliah.

komen awak perisa mint. haha manis dan menyejukkan :)
terima kasih.

Faaizz d. Zul said...

cik penconteng;

label orang bukan label Tuhan.
moga Allah redha.
__

pasal yg tu, sy pernah rasa sakitnya. tp, masih senyum psl penghukum itu manusia biasa.

sbnrnya, bahasa satira tak perlu langsung diberitahu kesatiraannya. tak gitu?