29 July 2012

nada dering baru henset Awang Indera

Awang Indera siap-siap kemaskan lipatan kain samarinda di bawah garisan optima perutnya. Tidak terlalu longgar, dan tidak pula terlalu ketat. Sedang-sedang dan selesa untuk teraweh turbo Imam muda bermuka suci dari tahfiz belakang tanah perkuburan. Semangat dan beriya sungguh feel malam itu.

Suara bilal bersahutan. Makmum mengambil posisi. Yang true merapat saf, yang kureng ambil port dilaluan angin lintang. Brader Imam kepil mikrofon mini di kelim jubah dengan cermat.

Awang Indera letakkan beg kecil berisi perkakas wajib-bawa-setiap-kali-keluar-rumah dihadapannya. Brader Imam angkat takbir.

Di rakaat kedua, nada dering baru handphone Awang Indera membakar semangat jemaah yang sebaris dengannya.

Janji siapa? Janji kita                              Janji siapa? Janji kita
Janji apa? Janji 1Malaysia                       Janji apa? Janji 1Malaysia


peh.




8 comments:

blog-tips-kurus said...

tinggal je la sekejap kat umah... (",)

munadhia said...

*sigh*

khairunnisa ♥ said...

haish :')
xfokus dah ni~

Faaizz d. Zul said...

blogtipskurus;
ha, iye (",)

nadiaizyan;
*sigh* juga melayan liriknya.

khairunnisa;
ye, sangat tidak fokus

Muhayat Ajwad Mohd Hafidz said...

macam malam ikut siang. macam bulan ikut matahari. itu je yang best. lain2 tak sanggup dengar

Faaizz d. Zul said...

intro gempak kan???

peh peh!

cimOt said...

rase cm nak baling tepon awang..

Faaizz d. Zul said...

mohon Cimot; keep calm and carry on fasting.

haha
;)